Om bullen

Bullmastiffen är i stort som alla raser, de blir till stor del det du gör dem till.
Socialisering ser vi som den absolut viktigaste biten i hur hunden kommer bli i vardagen. Det är ett stort ansvar och ligger hos dig som hundägare att skapa bra situationer som valpen så småningom kan generalisera. Om du har en lite ängsligare valp kanske det kan vara klokt att göra en lagom stegringsplan på vad ni ska uppleva den viktigaste tiden.

R

Familijär

R

Aktiv

R

Egensinning

valpar

Kan vara envis,

Men ganska charming

Bullmastiffen är en skogvaktarhund i från början och en del vakt finns, men är inget man ska eller behöver uppmuntra. Det finns variabler från ganska aktiva typer till mer ”laidback” när den når vuxen ålder. Inte förrän den är runt 3 år kan man säga att den nått sin mentala mognad till fullo.

Hundrasguiden på Svenska Kennelklubben

Läs gära ännu mer om Bullmastiffen hos SKK.se

Praktiskt om Bullen

Går det att träna en bullmastiff?

Vad kan man använda ett Bullmastiff till ? Brukslydnad, Agility, freestyle, spår, kantarellsök? Absolut går allt med tålamod och rätt träning, men vill du seriöst nå de högre klasser kanske du ska välja någon av bruksraserna! Att träna en Bullmastiff går utmärkt och man kan med fördel delta i olika kurser och lära sig massor. Du som förare kanske bara behöver mer tålamod och hitta vad just din det Bulle ’går igång på’.

Hur samspelar jag med hunden?

Det absolut viktigaste du kan göra med din valp, förutom att sätta regler, som vi gärna vill göra; lär dig istället att leka och ha ett samarbete med din hund. Med leken kan man gå hur långt somhelst, där hunden ser dig som sin bästa resurs att ha roligt med! Positiv förväntan, allt startar där!

Bullmastiffen är en hängiven familjemedlem som kan hänga med på det mesta. Den varmare perioden måste man veta att man har möjlighet ha den i skugga om man t.ex. har med den på semester, den bli ganska loj under dagen när det är som varmast ! AC i bilen längre turer är nödvändigt ! ( ALLA hundar borde ha det..) Sommarhalvåret kan det bli en hel del sena motionsturer då Bullen/Bullarna vaknar till liv och är fulla av energi igen.

Hur är Bullmastiffen som Valp?

Den absolut starkaste socialieringsperioden har valpen har från 3 v – upp 12 veckor.

Det sägs att Bullmastiffen är en lugn ras men glöm den tesen de första åren, det kan komma att bli intensiva år av fostran m konsekvent vänlighet. Som alla hundar går Bullmastiffen genom utvecklingsfaser som spökåldrar, obegripliga saker blir läskigt.

Vissa åldrar testar hunden om sagt ord gäller eller om man kan tänja på dem lite.

Hur ska jag tänka kring motion av hunden?

När hunden har sin starkaste tillväxtfas; ska man vara extra rädd om den motionsmässigt och allt för mycket stoj och jaktlekar med andra stora hundar, eller lekar typ kasta leksaker som innebär påfrestning på armbågarna med alla tvära stopp, bör göras i lagom dos eller inte alls.

Korta promenader i valpens takt, men gärna i lös i skogen så den får träna upp koordination och musklerna.

För den lilla valpen kan en runda runt huset och dess närhet räcka!

Skelettet i t.ex. armbågar och höfter har ännu ej hårdnat till och valpen är ganska lös i leder, ligament.

När valpen blivit trött, visar den sällan det och skaderisken ökar.

Långturer så som fjällvandring ska man nog vänta med till 1½-2år.

Bullmastiffen är annars en utmärkt turkamrat ute skog & mark!

Kräver Bullmastiffen mycket aktivitet?

För att hålla en Bullmastiff pigg och glad behöver den motion! Mycket handlar om förväntan; är du i farten och hittar på saker, ja då kommer du att få en Bulle som har den typen av förväntan!

Vem går upp först, Jag eller Hunden?

Bullen kan även vara ganska duktig på sovmorgon!

Hur ser det ut med avel på bullmastiffer?

Det bedrivs inte stor avel på Bullmastiffer i Sverige och ofta får man vänta på sin bulle eller ha lite tur!

Vad säger bullmastiff ägaren?

Vi hade siktet inställt på en bulle och har nu fått Enok till familjen, en pratglad och gosig kille som berikar vår vardag på alla sätt. Ringtränig o spår gillas bäst, han gillar att vara med på det mesta och märker direkt när man är på gång att hitta på något kul. Att springa fritt är det bästa!

Vi valde bullmastiff för att vi ville ha en hund i stort format som skulle passa in i vår vardag med små barn och allt vad det innebär. En kompis i tv-soffan men som gärna följer med på alla aktiviteter som erbjuds. Vi ser vår hund som en familjemedlem som följer med dit resten av familjen åker. Ester är klurig och listar snabbt ut vilket beteende som kan resultera i en belöning, för en köttbulle gör hon vad som helst! Vi älskar att vara i skogen, antingen på promenad eller träna viltspår. Viltspår är så kul så vi lyckats jobba till oss titeln viltspårchampion under hösten 2020. Så stolt över arbetsviljan i denna tjej.En bullmastiff blir hela familjens favorit, en riktig allroundhund för en ”lagom aktiv” familj. Om jag måste hitta en negativ sak så är det väl att det krävs en stor bil.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi volutpat, leo quis hendrerit dictum, sapien libero fermentum justo, eget faucibus diam arcu sit amet nisi. Duis rutrum diam ut enim malesuada lacinia.”

Sugen på en Bullmastiff?

Kontakta mig via telefon eller e-post.

Du kan komma i kontakt med mig via telefon +46 76 185 37 64. Eller skicka oss ett e-post via formuläret.

Pin It on Pinterest

Share This